Lenco - Vinylreleases januari 2019

Lees nu over de vinyl-releases van januari 2019

De feestdagen zijn voorbij en voor 2019 is de kop eraf, maar gelukkig komt er deze maand weer veel goede muziek uit op vinyl waar we reikhalzend naar uit kunnen kijken. Hierbij de mooiste vinylreleases van de maand januari 2019 die je natuurlijk kunt afspelen op ons breed assortiment aan platenspelers, te vinden in de Nederlandse en Belgische Lenco webshop. 

The Doors - Waiting for the SunThe Doors – Waiting for the Sun, Remastered | 11 januari 2019

Waiting for the Sun was het derde studioalbum van de legendarische band, The Doors. Deze plaat kwam uit in 1968, dus dat er een speciale editie zou komen nu het album zo’n 50 jaar geleden is uitgekomen, was gewoon een kwestie van tijd. In het remastered-pakket kun je het originele album vinden, maar ook een tweede plaat met ruwe mixen van de originele sessies voor dit nr. 1 album van The Doors, één van de bekendste bands ooit.

David Bowie – Diverse vinylalbums | 18 januari 2019David Bowie - Under Pressure

Helaas is David Bowie inmiddels alweer 2 jaar geleden overleden, maar zijn legendarische bibliotheek aan bekende songs zal gelukkig altijd blijven bestaan, zo verschijnt er in januari 2019 veel materiaal van David Bowie op vinyl, sommige platen heruitgegeven, andere met juist nog niet verschenen materiaal, zo is er Nine Inch Nails & David Bowie – Under Pressure en Reality Translucent Gold & Blue Swirl Audiophile Limited Anniversary. Kortom, de droom van iedere David Bowie-fan!

The Dandy Warhols - Why You so CrazyThe Dandy Warhols – Why You So Crazy | 25 januari 2019

Dit is inmiddels het tiende studioalbum van deze groep die ooit wereldwijde bekendheid verwierf met de hit, “Bohemian Like You”. Op dit nieuwe album grijpt de band terug naar de eigenschappen die hen groot maakte, en dat is de manier waarop zij door verschillende muziekstijlen heen zigzaggen en zich niet conformeren aan één stijl. Het hoofdnummer van deze plaat is “Be Alright”, en deze luistert verdraaid lekker weg…

Skunk Anansie – 25Live@25 | Skunk Anansie - 25Live@2525 januari 2019

Deze band, met de markante zangeres Skin als boegbeeld, speelt al 25 jaar de geweldigste rock. Dit nieuwe live-album is een lofzang op de ongekende high-energy, live-presence van deze band. Verwacht een compilatie van de beste live-versies van nummers, zoals: Weak, Hedonism, Secretly, Yes it’s Fucking Political, Selling Jesus en Charlie Big Potato. 25 jaar geleden begaf Skunk Anansie zich voor het eerst op internationale podia, 25Live@25 geeft aan dat ze zich nog steeds staande houden.

Róisín Murphy - Overpowered

Róisín Murphy – Overpowered | 25 januari 2019

De voormalige zangeres van de band Moloko maakte in 2007 het album “Overpowered”, een album dat bijzonder goed werd ontvangen destijds en wat ervoor zorgde dat deze zangeres een geheel eigen solocarrière verwierf. Dat het album een groot succes was blijkt wel uit deze heruitgave op vinyl. Verwacht een mix van baslijnen, synthesizers, en zelfs een harp. Het album is duidelijk bedoelt om lekker op te swingen en op de moderne discosound van Róisín Murphy moet dat zeker lukken.

L’il Wayne – Tha Carter V | L'il Wayne - Tha Carter V25 januari 2019

Tha Carter V is inmiddels het twaalfde studioalbum van rapper L’il Wayne en deze plaat zit vol met bekende namen, zoals: XXXTentacion, Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Nicki Minaj. De titel van het album refereert aan een plek waar drugs gedeald wordt en ook aan L’il Waynes echte achternaam. Op dit album, dat duidelijk een L’il Wayne-plaat is, laat deze rapper horen hoe goed hij is met zijn teksten, en hoe hij deze weet te mixen met de krachtigste beats.

Voor alle Lenco platenspelers, klik hier voor Nederland, klik hier voor België.