Lenco - Vinylreleases februari 2019

Lees nu over de vinyl-releases februari 2019

Het is februari 2019 en het weer is nog steeds wisselvallig, maar gelukkig kun jij binnen naar de heerlijkste tunes luisteren, want ook in de maand februari van dit jaar komt weer de meest-fantastische muziek uit op vinyl met tracks die je door de koude februaridagen heen steeds meer doen verlangen naar de lente en misschien al een beetje de aankomende zomer prijsgeven.

Backstreet Boys – DNA | 1 februari 2019Backstreet Boys - DNA - Vinyl

De boyband Backstreet Boys werd begin jaren ’90 opgericht en treedt nog steeds op, o.a. tijdens hun vaste performanceplek in Las Vegas. Op 25 januari 2019 kwam het nieuwe album van de vijf heren uit, onder de naam “DNA”. Nu is er ook de vinylversie van dit comeback-album en we moeten zeggen dat deze plaat lekker weg luistert. De zangers zijn volwassen(er) geworden en zo klinken ze ook. Tuurlijk zijn ze hun boyband-roots niet vergeten, maar de teksten van hun nummers hebben meer diepgang en de arrangementen stijgen boven het boyband-genre uit. De Backstreet Boys zijn tegenwoordig veel meer een band dan een jongensgroep, dit merk je op nummers, zoals het pompende “Don’t go breaking my heart” en het door Shawn Mendes geschreven “Chances”. Horen we daar een brassband op het nummer “Passionate”? De Backstreet Boys zijn geen boyband meer voor ‘80’s en ‘90’s-kids, maar ze zijn inmiddels een zanggroep die zeker nog een hele tijd mee kan.

Elvis Presley – G.I. Blues Audiophile | 1 februari 2019

In 1960 kwam de Elvis Presley-film “G.I. Blues” uit. In deze film speelde The King een rol die hem uiterst bekend was, namelijk die van Amerikaanse soldaat. G.I. Blues was de eerste in een lange reeks van soundtracks die Elvis Presley maakte in zijn muziekcarrière. Misschien niet Elvis’ beste werk als het aankomt op zijn uiteindelijke King of Rock ’n Roll status, maar verwacht wel de klassieker “Blue Suede Shoes” op dit album. De rest van de nummers op deze langspeelplaat zijn van het rock-, showtunes- en blues-genre, iets dat niet heel gek is, want de film G.I. Blues is een luchtige, komische musical. Voor de fans van Elvis is dit eerste soundtrackalbum van deze epische rock ’n roll-ster ’n must, voor luisteraars die Elvis Presley nu pas zijn gaan waarderen is dit album niet het beste dat deze legendarische zanger ooit heeft gemaakt. Deze Audiophile-uitgave is wel een mooi verzamelobject voor de liefhebbers.

Michael Bublé – Love | 1 februari 2019

Michael Bublé wordt ook wel eens de hedendaagse Frank Sinatra genoemd, en we moeten toegeven deze titel hem op het lijf is geschreven, want of je nou naar een gewoon album van deze moderne crooner luistert of naar een kerstplaat, je krijgt meteen het idee dat er ergens romantiek op je wacht. Op de LP “Love” is dit niet anders, want ook hier zingt hij zijn coverrepertoire weer met verve. Het nummer dat het album opent, “When I fall in love”, klinkt gelijk überromantisch, zeker door Bublés warme zangstem; dit nummer komt extra goed uit de verf door het lome arrangement met strijkers. Op de plaat vind je ook covers van klassiekers, zoals “My funny Valentine” en “Where or when”. Michael Bublé verrast met een deels Engelstalige versie van de Edith Piaf-klassieker “La vie en rose”. De covers op deze plaat zijn vooral lekker jazzy; de 2 originele nummers, waarvan “Love you anymore” er een is, is geschreven door de hitzanger Charlie Puth.

Bohemian Rhapsody, Original Soundtrack – Diverse artiesten | 8 februari 2019

Deze plaat heeft al bijna geen uitleg meer nodig. Binnen afzienbare tijd heeft de film over het ontstaan van de band Queen, met een focus op het leven van leadzanger Freddy Mercury, wereldwijd miljoenen kijkers naar bioscoopzalen weten te trekken. Nu is er een uitgave van de soundtrack van deze film op vinyl, en wij verwachten dat deze minstens even goed ontvangen zal worden als de film zelf. Op deze plaat vind je 22 tracks die variëren van bekende nummers van de band Queen, maar natuurlijk ook muziek die speciaal voor deze veelvuldig Oscar-genomineerde film is gecomponeerd. Een must-have voor de verzamelaar van alles dat met Queen te maken heeft, maar zeker ook een mooi collector’s item voor fans van de film.

Avril Lavigne – Head above water| 15 februari 2019

Canadese zangeres Avril Lavigne was 5 jaar uit de running en even leek het alsof we niets meer zouden horen van de zangeres die ooit begon als een rebels skatermeisje, maar zich later ontpopte tot een popprinses met rockambities. Nu is er “Head above water”, de come-backplaat van Avril Lavigne. De eerste single die uit is gebracht van dit album is ook gelijk de titelsong van de plaat; deze single gaat over haar gevecht met de ziekte van Lyme, die Lavigne 5 jaar lang in z’n greep hield. Deze plaat laat horen dat Avril Lavigne volwassen is geworden en voor een ander popimago wil gaan; weg is het meisje met de skaterbroek en de Vans-schoenen, en dit is ook merkbaar aan de arrangementen die op deze plaat staan, zo ook op nummers, zoals “Tell me it’s over”, een nummer dat gaat over hoe je een emotioneel giftige relatie moet beëindigen. Head above water is persoonlijk, overduidelijk pop, en je hoort een Avril Lavigne die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.

U2 – No line on the horizon | 22 februari 2019

De inmiddels onsterfelijk geworden band U2 bracht in 2009 het album “No line on the horizon” uit. De plaat werd opgenomen in Marokko, Dublin, New York en Londen, en dat doorleefde en wereldse gevoel is terug te horen op deze plaat. In 2009 debuteerde dit album op nummer 1 in maar liefst 30 landen tegelijk, dus dat op het tienjarig jubileum van deze kraker van formaat een re-release plaatsvindt is helemaal niet vreemd. Er vloeiden verschillende singles voort uit het album, te beginnen met “Get on your boots” en eindigend op de tonen van “I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight”. Op deze re-release op vinyl zijn 2 extra tracks te vinden in de vorm van remixes, te weten “Magnificent (Wonderland Remix)” en “I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight (Redanka’s ‘Kick the darkness’ vocal version). Fans van de plaat van het eerste uur zullen deze re-release ook graag in bezit willen hebben, want het is een écht collector’s item voor fans van U2.

Voor onze Lenco platenspelers, klik hier voor Nederland en klik hier voor België.