Banner blog 19032019

Lees nu over de vinyl-releases maart 2019

Maart is aangebroken en op 21 maart is het eindelijk weer tijd voor de lente! Je zult gaan merken dat er op de radio meer zonnige hits te horen zijn en misschien overvalt je het gevoel je huis schoon te maken, lekker op te gaan ruimen en hoe doe je dat het beste dan met de beste muziek op vinyl. In de maand maart verschijnt ook de meest-fantastische muziek op vinyl, zoals het nieuwe album van Dido en re-releases van Keith Richards en de glamrockband Kiss.

Dido – Still on My Mind | 8 maart 2019Dido - Still on My Mind

Het is alweer even geleden dat we nieuw materiaal hoorde van de Britse zangeres Dido, maar nu is er dan het album “Still on My Mind”. Op 12 november 2018 werd de eerste single gereleaset van dit album, deze track heeft de naam “Hurricanes”. Een andere track die we al hebben kunnen luisteren is “Give You Up”. Beide singles zijn veelbelovend en klinken naar meer. Het is Dido zoals we van Dido gewend zijn, en het album doet ons denken aan haar hoogtijdagen, toen ze samenwerkte met rapper Eminem in het nummer Stan. Still on My Mind heeft hierdoor een herkenbare sound, maar is ook vernieuwend voor deze zangeres, iets dat heel interessant is voor haar (nieuwe) fans, zeker aan de vooravond van haar nieuwe tournee. Verwacht niet alleen de sound van Dido, maar ook dance- en electro-invloeden. Op tracks, zoals “Chances” en “Have to Stay” merk je ook dat het moederschap invloed heeft gehad op Dido’s muziek, en we moeten toegeven “dat klinkt verdraaid goed”. Onze persoonlijke favoriet is “Take You Home”.

Maria Callas - Classical DivaMaria Callas – Classical Diva | 8 maart 2019

Maria Callas is absoluut een van de grootste operazangeressen die de wereld ooit heeft gekend, dus dat er steeds nieuwe verzamelalbums van haar werk blijven uitkomen is helemaal niet zo vreemd, zo ook het vinyl-album “Classical Diva”. Dit album is opgedeeld in 2 delen, en wel in werken uit de bekende, grote Verdi-opera’s La Traviata en Aïda. Het album Classical Diva heeft de bekende muziekcomposities van Giuseppe Verdi, zoals: Addio de Passato, Pace Pace Mio Dio, O Patria Mia, D’Amor Sull’ Ali Rosee en Ritorna Vincitor. Alle nummers worden met evenveel verve gezongen door Maria Callas met  haar overweldigende operastem. Een must-have voor liefhebbers van het enorme oevre van Callas, bestaande uit 43 complete partijen en aria’s uit maar liefst 34 opera’s. Oók is dit album uitstekend wanneer je pas net deze “prima donna assoluta” hebt leren kennen.

The Eagles – Hell Freezes Over | 8 maart 2019Eagles - Hell Freezes Over

Deze vinylplaat is een heruitgave van het origineel uit 1994. De weg die deze band heeft afgelegd van de jaren ’70 tot ’90 is er een van bergen en dalen geweest, met een breuk van de bandleden tot gevolg in de jaren ’80. Hell freezes over is het tweede live-album van de Amerikaanse country-rockband The Eagles. Overigens is de titel een zin die drummer Don Henley gebruikte om aan te geven wanneer The Eagles weer bij elkaar zouden komen. Op deze plaat kun je 15 tracks vinden, waarvan er 4 opgenomen zijn in een studio en 11 live-opnames zijn die gemaakt zijn tijdens een concert van MTV. Op Hell Freezes Over staat o.a. het rocknummer “Get Over It”, gezongen door Don Henley, maar ook de ballad “Love Will Keep Us Alive” gezongen door Timothy B. Schmitt, en “Girl from Yesterday”, een countrynummer dat vertolkt wordt door Glenn Frey. De live-versies zijn nieuwe versies van uitgebrachte nummers uit de albums Hotel California en The Long Run. Overigens staat er ook een akoestische versie van “Hotel California” op Hell Freezes Over.

Sophie Ellis Bextor - The Song DiariesSophie Ellis Bextor – The Song Diaries | 15 maart 2019

We kennen Sophie Ellis Bextor allemaal van wereldhits uit het begin van de ‘00’s, zoals “Murder on the Dancefloor” en “Groovejet”. Op 15 maart 2019 komt Sophie Ellis Bextor met het album The Song Diaries, een album vol van hel herkenbare Sophie Ellis Bextor-nummers, waarbij zij haar Engelse posh-accent volop gebruikt om haar nummers nog meer groove te geven. Op haar inmiddels zevende studioalbum grijpt Ellis Bextor terug naar haar roots, maar dan in de mix met kleurrijke, en vooral verrassende orkestarrangementen. Het gaat Sophie Ellis Bextor ook dit keer weer lukken mensen de vloer op te krijgen en ze een dansje te laten wagen op haar bekende nummers in een geheel nieuw orkestraal jasje.

KISS – KISSworld: The Best of Kiss | 29 maart 2019Kiss - Kissworld

De legendarische glamrockband KISS heeft een nieuwe plaat die op 29 maart 2019 uitkomt. Verwacht geen nieuw materiaal, maar een cool overzicht van maar liefst 20 nummers, verdeeld over 2 vinylplaten. Het is moeilijk om te kiezen uit het werk van KISS, omdat zij veel legendarische nummers hebben gemaakt die stuk voor stuk het waard zijn om op een verzamelalbum te zetten. Op KISSworld kun je rocknummers vinden, zoals: I Was Made for Lovin’ You, Beth, Detroit Rock City, Love Gun en Shandi. Kortom, een goed gevuld best of-album dat de verzamelaars geweldig gaan vinden, maar het laat nieuwe fans ook kennismaken met een muziekgenre dat helaas uitgestorven lijkt te zijn, en dat is glamrock. Kortom, rock on, want KISS is nog steeds niet weg te denken uit de lijst met legendarische bands.

Keith Richards – Talk is Cheap | 29 maart 2019

In 1988 kwam het eerste soloalbum van Keith Richards uit. Richards is natuurlijk bandlid van de epische rockband The Rolling Stones. Keith Richards maakte dit album toen hij een tijdelijk ruzie had met de zanger van de Rolling Stones, Mick Jagger. Op Talk is Cheap staan 11 solonummers van Richards, sommige bekender dan anderen, maar dat mag de pret niet drukken. Op de plaat kun je goed horen hoe Richards dacht over de onenigheid binnen de Rolling Stones, vooral op het nummer “You Don’t Move Me”, maar het album bevat ook meer emotionele nummers, zoals “How I Wish” en “Whip It Up”. In het nummer “Talk is Cheap” verloochend Richards zijn Stones-roots niet, want dit zou zo een nummer van de Stones zelf kunnen zijn geweest. Verwacht ook nummers die veel weg hebben van het rockabilly-genre, maar ook kun je reggae herkennen op deze gevarieerde plaat die helemaal Richards is in de hoedanigheid van frontman en zanger.

Voor Lenco’s aanbod aan platenspelers en andere auto-apparaten kijk je op www.lenco.com.