Lenco - Banner blog 02042019

Lees nu over de vinyl-releases april 2019

De lente is begonnen, dus ook tijd voor nieuwe vinylreleases en we hebben er dit keer een heleboel voor je! Er zijn weer nieuwe releases, maar ook heel wat re-releases en best ofs. Kortom, begin je lente goed met de leukste muziek op vinyl. Uiteraard komen de meeste van deze releases ook op CD uit en vaak ook op streamingdiensten. Welke is jouw favoriet?


Lenco - Miles Davis - Cookin'Miles Davis – Cookin’ | 1 april 2019

Het betreft hier een re-release van het vinylalbum “cookin’” van Miles Davis uit 1956. Op de plaat is Miles David te horen als hoofdlid van het Miles Davis Quintet. Het is de eerste officiële release van wat Davis zijn Eerste Grote Quintet noemde. Omdat de muzikanten die te horen zijn op de plaat destijds de studio zelf moesten bekostigen zijn de meeste nummers op deze plaat praktisch live. Cookin’ was de eerste plaat in een reeks van vier. De naam van het album komt door een opmerking van Miles Davis zelf, hij zei “…that’s what we did – came in and cooked” (vert. “…dat is wat we hebben gedaan – we kwamen binnen en begonnen met koken”). Dit album kwam origineel uit op CD in 1987, maar werd nog niet zo lang geleden geremastered, eveneens op CD (2006). Op de plaat is o.a. een cover te vinden van het welbekende jazznummer My Funny Valentine. Daarnaast kun je er nummers op vinden, zoals: Tune Up/When Lights Are Low en Blues by Five.

David Guetta – Diverse LP’s | 5 april 2019Lenco - David Guetta - Nothing but the Beat

Deze maand komen er maar liefst drie al gereleasete albums van David Guetta uit op vinyl, het zijn de volgende vinylplaten: One Love, Nothing but the Beat en Listen. Tenminste twee van de drie albums hebben vinylplaten in kleur, hetgeen altijd een extra plus is voor de échte verzamelaars. De eerste plaat, One Love, betekende Guetta’s doorbraak in de internationale dance scene en bevat singles zoals When Love Takes Over, waarop ex-Destiny’s Child lid Kelly Rowland te horen is en op deze plaat is ook de single die Guetta opnam met Kid Cudi te horen, Memories. De tweede plaat is Nothing but the Beat en ook op deze vinyltopper is veel bekende muziek te horen, zoals Titanium, een song die Guetta maakte samen met zangeres Sia en Where Them Girls At, samen met Flo Rida en Nicki Minaj. Op het derde vinylalbum, Listen, staat muziek met Sia, Nicki Minaj, John Legend, maar ook Bebe Rexha, Afrojack en nog veel meer. Kortom, er komen drie los verkrijgbare platen aan die stampvol met hits staan, want David Guetta is een hitmachine en dat laat hij muziekliefhebbers weten met dit drieluik op vinyl.

Lenco - Elton John - Lagendary Covers '69 - '70Elton John – Legendary Covers ‘69/’70 | 5 april 2019

Dit album werd gereleaset in 1998, zo’n 20 jaar geleden dus, maar nu is het tijd voor een remaster van deze plaat van de excentrieke zanger Elton John. Verwacht geen ultieme Elton John nummers, maar een rijk gevuld album met maar liefst zestien verschillende nummers die allemaal covers zijn van hun origineel. Overigens is de plaat opgenomen aan het begin van Elton Johns faam. Op de plaat kun je nummers vinden, zoals: United We Stand, Love of the Common People en Natural Sinner, maar ook een classic, zoals  Signed, Sealed, Delivered. Kortom, een album dat misschien niet iedereen zal aanspreken, maar voor de fans van Elton John een absolute must-have, waarop de jonge carrièrejaren van dit muziekfenomeen nog eens in de kijker worden gezet. Zeker mooi om in je collectie te hebben met het oog op de biografische film, Rocket Man, die in mei 2019 in de bioscoop te zien zal zijn.

Marvin Gaye – Collected | 5 april 2019Lenco - Marvin Gaye - Collected

Op 1 april 1984 werd Marvin Gaye vermoord, nota bene door zijn eigen vader; op die dag verloor de wereld een van de beste soulzangers die de wereld ooit heeft gekend. Op 2 april 2019 zou Marvin Gaye tachtig jaar zijn geworden en om dit moment te eren zal er op 5 april 2019 de vinylplaat “Marvin Gaye – Collected” worden gereleaset. Verwacht op deze plaat een groot aantal hits van deze Master of Soul, zoals: Ain’t No Mountain High Enough, I Heard it Through the Grapevine en natuurlijk Sexual Healing. Het betreft hier een album dat bestaat uit twee platen. Iedere verzamelaar van vinyl of de muziek van Marvin Gaye moet deze plaat in huis hebben, want deze zanger is niet voor niets dé Master of Soul en dat bewijst deze plaat nog maar eens.

Lenco - John & Yoko - Wedding AlbumJohn & Yoko – Wedding album | 5 april 2019

Wedding album is het derde album in een drieluik dat Yoko Ono uitbracht samen met John Lennon onder de naam John & Yoko, de namen van de twee andere albums zijn: Unfinished Music No. 1: Two Virgins en Unfinished Music No. 2: Life with Lions. Op Wedding Album kun je veel experimentele muziek vinden van Yoko Ono en John Lennon, zo begint dit album met het geremasterde nummer “John & Yoko” waarin beide artiesten elkaars naam afwisselend uitspreken in verschillende volumes en tempo’s ondersteund door het geluid van de harten van zowel Yoko als John. Ook kan het nummer “Amsterdam” worden gevonden op dit album; het nummer bestaat uit een opname die is gemaakt tijdens hun bed-in huwelijk van dit koppel, maar bestaat ook uit interviews tijdens hun vredescampagne. Het album bestaat uit de originele albumcover, trouwfoto’s, tekeningen, een kopie van de trouwakte, foto’s van het bed-in huwelijk, en nog veel meer…

Pet Shop Boys – Agenda | 12 april 2019Lenco - Pet Shop Boys - Agenda

De laatste nieuwe plaat van de Pet Shop Boys is als muzikale kritiek op het huidige sociale en politieke klimaat. De plaat heeft kritische teksten op lekkere, aanstekelijke sounds. Met deze plaat schudt het duo, dat bestaat uit Neil Tennant en Chris Lowe, de frustraties van vandaag de dag van zich af. De teksten zijn zoals alleen Neil Tennant ze kan schrijven; wat dacht je van “Intelligent people have had their say, It’s time for the foolish to show the way, Let’s leave this world a merry dance, Let’s give stupidity a chance.” We denken het vrijwel allemaal dezer dagen, maar de Pet Shop Boys zeggen het gewoon. Overigens is Agenda geen full album, het betreft een EP met 4 nummers. Op de EP kun je de volgende maatschappijkritische nummers vinden: Give Stupidity a Chance, On Social Media, What are we Going to do About the Rich en The Forgotten Child. Er komt ook een nieuw full-album van het duo, maar deze komt in het najaar van 2019 uit.

 

Luister naar deze albums op de platenspelers van Lenco, maar je kunt ze ook aanschaffen op CD of streamen op een Lenco product, bijvoorbeeld met een abonnement op Spotify of Deezer. Kijk voor al onze audioproducten op www.lenco.com.