Lenco-Lifestyle-Kersthits

Top 5 kersthits wereldwijd

De kerstvoorpret begint met de producten van Lenco –

Met de audioproducten van Lenco worden de feestdagen een stuk gezelliger, want je kunt jouw favoriete kersthits gaan afspelen met onze producten. Of het nou voor de voorpret is van de Kerst wanneer je je kerstboom gaat opzetten of tijdens jouw kerstdiner, er zijn kersthits voor alle mogelijke kerstmomenten. Zo zie je maar, dat je samen met Lenco ook tijdens de kerstdagen de mooiste momenten kunt beleven.

Productsuggesties:

  • Platenspelers, van klassiek tot modern, maar altijd stylish.
  • Speakers, met snoer, maar ook draadloos door Bluetooth.
  • HiFi-miscrosets, heeft alles wat je nodig hebt om muziek af te spelen.
  • MP3-spelers, jouw lievelingsmuziek in een handige, kleine speler.
  • Radio’s, luister naar jouw favoriete kerstmuziek op jouw lievelingszender.

Hieronder kun je de top 5 van kersthits wereldwijd vinden. Door de jaren heen zijn sommige van deze gelegenheidsnummers uitgegroeid tot ware klassiekers die ieder jaar nog volop worden gedraaid. We zijn ervan overtuigd dat jij minstens één of twee nummers kent of zelf kan meezingen.

5. Judy Garland – Have yourself a Merry Little Christmas

“Have yourself a merry little Christmas. Let your heart be light. From now on all your troubles will be out of sight”, zo song Judy Garland in de musical Meet Me in St. Louis in 1944. En ja, wanneer zij haar eerste zin zingt krijgen wij ook het idee dat onze problemen wegebben en dat de Kerst kan beginnen. Silent detail: de initiële tekst van dit nummer werd te deprimerend gevonden en dus werden ze herschreven naar de tekst die we nu allemaal kennen.

Luister dit kerstnummer via Spotify >

4. Band Aid – Do They Know It’s Christmas Time

Bij de eerste tonen van dit nummer weten we gelijk wat er gaat komen. Dit nummer is legendarisch en episch tegelijk. Origineel bedoelt als geldinzamelingsproject voor een accute hongersnood in Ethiopië in de jaren ’80, werd dit muziekproject, dat geleid werd door o.a. Bob Geldof, de grootste samenkomst van muzieksterren ooit in één enkele song. Bono, Phil Collins, Boy George, Sting, David Bowie, Paul McCartney, e.a.

Luister dit kerstnummer via Spotify >

3. Wham! – Last Christmas

Zodra de eerste tonen beginnen van deze knaller van een kersthit dan kun je gelijk beginnen met meezingen, waarbij vooral het refrein meteen in het oor springt. “Last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, you gave it away”, zongen inmiddels wijlen George Michael en Andrew Ridgeley, die samen het duo Wham! vormden.

Luister dit kerstnummer via Spotify >

2. Bing Crosby – White Christmas

Zanger Bing Crosby, met de bijnaam “the voice of Christmas”, nam begin jaren ’40 deze enorme, nog jaarlijkse kersthit op voor de film Holiday Inn, en de jaren erna werd deze hit meerdere malen door hem opnieuw opgenomen, maar ook door andere artiesten. Crosby’s zwoele crooner-stem en de tekst van dit nummer doen je verlangen naar een sneeuwlandschap buiten en een knapperend haardvuur binnen.

Luister dit kerstnummer via Spotify >

1. Mariah Carey – All I want for Christmas

Origineel verscheen dit nummer op Mariah Carey’s kerstalbum “Merry Christmas” uit 1994 om vervolgens uit te groeien tot een kersthit van jewelste. Dit nummer is zo populair dat het soms ook wordt gedraaid in andere seizoenen, en in 2016, maar liefst 22 jaar na de eerste release, kwam het nummer weer op nummer één inde hitlijsten dankzij het veelvuldig gebruik van streamingdiensten.

Luister dit kerstnummer via Spotify >

 

Spotify-tegoed kopen?

Wil je (tijdelijk) lid worden van Spotify, doe dit dan middels de Spotify Gift Cards die te koop zijn bij de ultieme digital gift-card webshop van de Benelux, Gamecardsdirect. Leuk om te geven en om te krijgen voor de Kerst. Voor deze Spotify Gift Cards, klik hier.