Launch Lenco-MD (4)

Lenco presenteert de Lenco-MD

Innovatieve samenwerking –

Met gepaste trots heeft Lenco op dinsdag 27 november 2018, in samenwerking met Qeske Opleidingen en RepRapUniverse’s 3D printers, de Lenco Modular Design platenspeler (Lenco-MD) gepresenteerd. Deze platenspeler is ’s werelds eerste lichtgewicht, 3D-geprinte platenspeler, die wordt geleverd als een ingenieus high-end bouwpakket. Het prototype van deze platenspeler werd gepresenteerd tijdens IFA 2018 en kreeg daar meteen lovende kritieken waardoor dit product in de top 3 van beste innovaties van 2018 terechtkwam.

Meer dan alleen een platenspeler

De Lenco-MD geeft jong en oud de kans om te leren over muziek, creativiteit en technologie, door het zelf maken van een platenspeler. Dit is dan ook het uitgangspunt geweest van deze samenwerking; van kennis groei je als mens en het maakt je zelfzeker, tel hierbij de kracht van muziek op en je hebt een innovatief product dat meer is dan alleen een platenspeler.

Milieubewust, modulair bouwpakket

Overigens is de techniek van de Lenco-MD gelijk aan onze succesvolle L-90X platenspeler, maar het design van de platenspeler ansich is geheel herzien, en hierbij zijn de meest-moderne toepassingen gebruikt. De Lenco-MD kan 3D worden geprint in veel verschillende kleurschakeringen, zoals: oranje, geel, appelgroen, hemelsblauw, wit, rood en roze.
Daarnaast zijn de verschillende losse onderdelen van dit audioapparaat uitwisselbaar, aan te passen aan persoonlijke wensen en te upgraden.
Het materiaal waarvan deze platenspeler is gemaakt, gerecycled bioactief thermoplastic (PLA), is biologisch afbreekbaar en zal hierdoor dus vrij zijn van het maken van een ecologische voetafdruk. Helemaal van nu dus.

Doe-het-zelf kwaliteitsdraaitafel

Kopers van dit product ontvangen een zelfbouwpakket dat in 3 verschillende varianten beschikbaar zal worden gemaakt. Het basispakket is “modulair”, wat betekent dat het basismodel uit te breiden en te upgraden is met nieuwe onderdelen, zo zal er bijvoorbeeld op termijn een mogelijkheid komen om de Lenco-MD uit te breiden met een Bluetoothmodule, maar er zal ook een solarmodule komen, waarmee in de openlucht muziek kan worden afgespeeld, zonder het gebruik van netstroom. Je kunt zelf modules ontwikkelen voor de Lenco-MD, want de creatieve mogelijkheden van dit apparaat zijn eindeloos.

Optelsom van superlatieven

Je zet de Lenco-MD zelf in elkaar, maar dat betekent niet dat er geen hoogwaardige audio komt uit het eindproduct. Zo is de toonarm van deze platenspeler een visueel fascinerend object dat veelvoorkomende resonantie en frictie tot een minimum beperkt. Daarnaast maakt de Lenco-MD gebruik van de kwalitatief perfecte AT3600 cartridge van Audio Technica, maar je kunt ook zelf een andere cartridge installeren. Het basismodel is uitgerust met een ingebouwde stereo pre-amp, RCA-uitgang en een aansluiting voor een koptelefoon. Verder is dit zelfbouwapparaat voorzien van een riemaandrijving, is deze schokbestendig en is het geluid van de motor tot een minimum beperkt.

Hoe kan je een Lenco-MD kopen?

Je kunt vanaf dinsdag 27 november 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019 jouw Lenco-MD als pre-order bestellen op het crowdfunding-platform Kickstarter. Zodra de Kickstarter-campagne is afgelopen zal deze platenspeler in productie gaan en half 2019 worden geleverd aan klanten. Er zijn 3 typen bouwpakketten.

3 typen bouwpakketten

Pakket 1 – €99,-: bestaat uit alle hardware en elektronica om de Lenco-MD te kunnen bouwen en je krijgt een licentie om deze platenspeler zelf in 3D te printen. Voor deze kit moet je zelf in het bezit zijn van een 3D-printer (min. volume 330x330x100mm).

Pakket 2 – €149,-: dit pakket bestaat uit de Lenco-MD Kit + 3D geprinte toonarm en draaitafel. De benodigde elektronica en hardware zitten in dit pakket. Je krijgt ook een licentie om de andere onderdelen zelf 3D te kunnen printen, middels jouw eigen 3D-printer (min. volume 200x200x100mm).

Pakket 3 – €199,-: Dit type pakket bestaat uit alle 3D-geprinte onderdelen om de platenspeler te kunnen bouwen, inclusief alle hardware en elektronica. Voor dit pakket heb je geen 3D-printer nodig, maar kun je gelijk beginnen met de Lenco-MD in elkaar te zetten.

Stappen van het bestelproces:

  1. Creëer een Kickstarter-account op https://www.kickstarter.com/signup.
  2. Ga naar de Lenco-MD-projectpagina door naar rechtsboven in de zoekbalk te zoeken naar “Lenco-MD” en klik op de knop “Back this project”.
  3. Selecteer welk pakket je wilt aanschaffen, maar je kunt ook gewoon een bedrag storten om dit project te steunen.
  4. Je hoeft nu alleen nog de manier van verzending te kiezen, te betalen per creditcard en het grote wachten op jouw versie van de Lenco-MD kan beginnen.

Kickstarter community

Het platform Kickstarter zal worden gebruikt om een online community te creëren om de Lenco-MD te promoten, maar ook om vragen te kunnen stellen, nieuwe modules te ontwikkelen en aan te bieden voor dit Lenco-product. Je kunt als audio- of vinylwinkel ook verdeler worden van dit concept.

De Lenco Launch Party

Hieronder kun je een sfeerimpressie vinden van de Lenco-MD Launch Party die gehouden werd op dinsdag 27 november 2018.

Launch Lenco-MD (1) Launch Lenco-MD (2) Launch Lenco-MD (5)